آموزش و تقویت مهارت نه گفتن در فرزندان

آموزش و تقویت مهارت نه گفتن در فرزندان

پیام ها: 9
فایل ها: 0
لینک کوتاه:
nokhbeganof.ir/Pr9i3
متن خبر:

یکی از مهارت‌های مهم که همه دانش‌آموزان باید یاد بگیرند، مهارت "نه گفتن" است. این مهارت به آن‌ها کمک می‌کند تا از خود مراقبت کنند، تصمیمات بهتری بگیرند و از فشارهای اجتماعی پیشگیری کنند. 
در ادامه، چند راهکار برای تقویت این مهارت آورده شده است: 

۱. شناخت از خود یا خود آگاهی
خودآگاهی شامل شناخت احساسات و نیازهای خود می شود. فرزندان ما وقتی از یک من قوی و یک خود ارزشمند برخوردار باشند، می‌توانند با تکیه بر آن در مقابل انحراف‌ها، سختی ها و درخواست های اجتماعی نابجا و آنچه که احساس ارزشمند بودن فرد را خدشه دار می‌کند، مقاومت کنند.
در کلاس مهارت های زندگی دانش آموزان عزیز آموختند که احساسات و نیازهای خود را به خوبی بشناسند. آن‌ها باید بدانند که چه چیزی برایشان مهم است و چه چیزی ممکن است به آن‌ها آسیب برساند. با شناخت بهتر خود، می‌توانند تصمیمات بهتری بگیرند و در برابر سختی ها مقاوم‌تر باشند و اعتماد بنفس خود را ارتقا بخشند.

 

۲. استفاده از جملات قاطعانه

برای نه گفتن ، استفاده از جملات قاطع و مستقیم بسیار مهم است. به جای گفتن جملاتی مانند "شاید.. نمیدونم..یا ممکنه، بهتر است به صورت مستقیم بگویند "نه" یا "نه، متشکرم" یا "نه، نمی‌خواهم" یا "نه،ممنون". این جملات قاطع به دیگران نشان می‌دهند که شما در تصمیمشان جدی هستند. همچنین باید به فرزندانمان در قالب قصه و داستان آموزش دهیم که در مواجه با غریبه ها ، تهدید ها و درخواست هایی که امنیت ما را تهدید می کند لازم است با صدای بلند نه بگوییم.

 

۳. تمرین موقعیت‌های مختلف

بازی‌هایی طراحی کنید که در آن شما خواسته‌ای از کودک دارید یا کاری انجام می‌دهید که صحیح یا باب میل کودک نیست و مطمئن شوید که کودک متوجه بازی بودن این داستان است. سپس از کودک بخواهید به عنوان نقش مقابل درخواست شما را رد کند و دلایل خود را برای نه گفتن توضیح بدهد. گاهی هم نقش را برعکس کنید و شما دلایل قانع‌کننده‌ای برای کودک بیاورید که نمی‌خواهید کاری را انجام دهید تا بودن در هر دو سمت ماجرا را تجربه کند. این تمرین‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا در شرایط واقعی بهتر عمل کنند. 

۴. ارزیابی پیامدها

قبل از قبول یا رد یک درخواست، دانش‌آموزان باید عواقب و پیامدهای آن را ارزیابی کنند. اگر قبول کردن یک درخواست به آن‌ها آسیب برساند یا آنها را از وظایف مهم‌تر بازدارد، بهتر است نه بگویند. ارزیابی دقیق پیامدها به آن‌ها کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرند. در راستای ارزیابی پیامد ها در مهارت حل مسئله و تصمیم گیری دانش آموزان این امر را تمرین می کنند تا درنهایت بتوانند بهترین رفتار را داشته باشند.

 

 

۵. حمایت از دیگران

به یاد داشته باشیم که، نه گفتن یک هنر است. دانش‌آموزان می‌توانند با حمایت از دوستان خود که در موقعیت‌های مشابه برای نه گفتن قرار دارند، مهارت نه گفتن را تقویت کنند. این حمایت‌ها می‌تواند شامل تشویق به تصمیم‌گیری درست، ارائه راهکارها و به اشتراک گذاشتن تجربیات باشد.

۶.اصلاح روش فرزندپروری

برخی از روش‌های فرزندپروری والدین مانند رفتار سختگیرانه یا پرخاشگرانه، کودکانی منفعل، ترسو یا سرشار از حس شرم پرورش می‌دهند. بنابراین برای شکل گیری اعتماد به نفس بیشتر در کودکان کتاب‌های تربیتی مطالعه کنید و روش تربیتی خود را شناسایی کنید. اگر کلام یا رفتار شما در جهت تربیت کودکی مطیع و فرمانبر است،نیاز است درمورد روش‌های فرزندپروری خود را بیشتر اطلاعات کسب کنید.

 

 

نتیجه‌گیری
نه گفتن یک مهارت حیاتی است که به دانش‌آموزان کودک و نوجوان کمک می‌کند از خود مراقبت کنند و تصمیمات بهتری بگیرند. با شناخت احساسات خود، استفاده از جملات قاطع، تمرین موقعیت‌های مختلف، ارزیابی پیامدها و حمایت از دیگران، می‌توانند این مهارت را بهبود بخشند و در زندگی روزمره خود موفق‌تر عمل کنند.

سعیدی - واحد مشا‌وره دبستان نخبگان امید فردا

 

تو هم می تونی با ورود به سیستم، نظرت رو با ما به اشتراک بذاری...
نظرات:
صبا سعیدی مشاور - مدرس مهارت های زندگی دو شنبه 1403/12/13، ساعت 12:39
سپاس از مهر و توجه همه شما والدین گرامی🌹🌹
صبا سعیدی مشاور - مدرس مهارت های زندگی دو شنبه 1403/12/13، ساعت 12:37
سلام و عرض ادب خانم جعفر پور عزیز منظور از طرح بازی مثال دوم شماست ، فرضا موقعیت هایی که درنظر دارید فرزندتون نه بگن رو در قالب نقش پذیری اجرا کنید تا در موقعیت های واقعی بتوانند راحت تر این مهارت رو انجام بدهند.
آوا رهبری چهارم ب، کلاس 2 سه شنبه 1403/11/30، ساعت 16:20
بسیلر عالی سپاس از شما مطالب بسیار مفید و با ارزش بودندواقعا این اطلاعات از درس های نظزی بسیار واجب تر هستن سپاس از شما سرکار خانم سعیدی عزیز 🙏
فیروزه توکل چهارم د، کلاس 5 سه شنبه 1403/11/30، ساعت 14:23
با سلام ووقت بخیر خدمت شما ..ممنون از مطالب خوبتان...موفق باشید.
آسنات دانا چهارم الف ، کلاس 1 سه شنبه 1403/11/30، ساعت 13:59
بسیار مطالب پربار و قابل درکی عنوان کردید ممنون از کادر نخبگان و سرکار خانم سعیدی عزیز
جانان جعفرپور پنجم الف ، کلاس 4 سه شنبه 1403/11/30، ساعت 13:24
درود و سپاس از شما که همیشه به پرورش کودکان نخبگان توجه داشته اید فقط جسارتا طرح آن بازی را کاش مثال می زدید که به فرض مثلا دختر من از شغلی بدش می آید با طرح بازی دعوتش کنم آن شغل را انتخاب کند یا منظور اژ طرح بازی این است که من در قالب بازی. نقش یه غریبه را بازی کنم که بخواهم جانان را به جای بدون اطلاع مادر و پدرش ببرن و بعد در این موقعیت جواب جانان را بشنوم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .
سپاس بیکران
تینا کاظمی چهارم الف ، کلاس 1 سه شنبه 1403/11/30، ساعت 13:15
سپاس از بارگزاری مطالب مهمی که بالاتر از هر درس های نظری، در زندگی روزمره کاربرد داره،و آنها رو در مواجهه با مشکلات و مسائل زندگی آماده میکند
آوا اطمینان ششم ج ، کلاس 10 سه شنبه 1403/11/30، ساعت 12:48
باتشکر ازشما بسیار عالی🙏
آتنا رحمن ستایش پنجم ب، کلاس 6 سه شنبه 1403/11/30، ساعت 12:45
بسیار عالی بودن